söndag 18 november 2007

Några av veckans nyheter

opassande jämför artiklar om hur mycket skivbolagen förlorar på grund av piratkopiering med den "undersökning" som artiklarna baseras på. Om man trodde att respekterade tidningar rapporterade opartiskt och sakligt hade man tydligen fel. Liknelsen med Ramlösa talar sitt tydliga språk.


I sin analys av Kristina Axén Olins time out pekar Blogge på hur inkonsekvent svensk narkotikapolitik är. Lika behandling?


Carl-Johan Bonnier konstaterar att uppslagsverk inte säljer lika bra nu som på den gamla goda tiden innan det gick att söka svar på internet. Vilken skräll! projO kommenterar.


Johanna Nylander anmärker på en fras som jag har svårt att inte irritera mig på. Vad menar man egentligen med "mäns våld mot kvinnor"? Vad är syftet med att kollektivisera? Varför formulerar man sig inte utifrån individens perspektiv?


Angående politikers språkbruk gjorde Blogge en intressant utvärdering för några dagar sedan. Det visade sig finnas anmärkningsvärt stora skillnader mellan vad som i SvD skrevs om livstidsstraffets utveckling och verkligheten. Oops!

Inga kommentarer: