fredag 22 februari 2008

Aftonbladet Kvinna avslöjar - det finns ingen gråzon!

Fyra av fem reportrar som jobbar på en gammalmodig redaktion som enbart riktar sig till kvinnor skriver debattinlägg på DN. Deras inlägg är ett bemötande till Pär Ströms bok Mansförtryck och kvinnovälde.

Ström må överdriva i delar av det han skriver men i mina ögon gör det honom till en motvikt i en värld där båda parter överdriver åt varsit håll. Att som i debattinlägget försöka avfärda Ström och påstå att de vinklingar som diskuteras inte ens skulle befinna sig i gråzonen - jag kommer osökt att tänka på den här. För nog fasen vinklas vissa rubriker mer än vad som egentligen är befogat. Både åt det ena och det andra hållet. Och ett av de hållen är att ordet kvinna i en rubrik verkar sälja bättre än motsvarigheten.

Jämställdhet - den vägen går åt båda håll som de säger på engelska. Försök ta till er det Aftonbladet Kvinna.


Sist men inte minst. Jag kan inte låta bli att förundras över varför den femte redaktionsmedlemen inte skrev under. Avtod personen eller blev denne utfryst? We may never know..

2 kommentarer:

Anonym sa...

vad heter den femte?

Johan sa...

Ingen aning vad den femte heter. Jag reagerade bara på att det i inlägget stod att de är fem journalister men det bara var undertecknat av fyra, och att de då valde att kalla sig reportrar för att vara konsekventa.